Дръжка блиндирана входна врата
Полезно

Дръжки на блиндирани врати – незаменима украса и необходимост

Съществен елемент на една блиндирана врата е нейната дръжка. Освен, че допълва визията, играе и важна роля при нейното отваряне. Многообразието от модели и дизайни на дръжки, придават стилен завършек на всяка една входна врата.

Какви могат да бъдат дръжките за блиндирани входни врати?

Пасивните модели за входни врати се срещат доста често. Хубавото при тях е, че само с едно завъртане на ключа влизането ни в дома става факт, но това удоволствие може да се окаже нож с две остриета. Ако забравим ключа си или го загубим, има опасност да почакаме отвън, докато някой друг не ни отвори. Освен необходимост, една такава дръжка играе ролята на стилно украшение на вратата ни. Най-разпространените модели пасивни дръжки на пазара са тип пура, тип полумесец или тип топка. Големият избор от този аксесоар в магазините за врати, ще ни помогне да изберем подходящият за нашата блиндирана врата артикул, така че да допълва нейната визия.

Дръжка на входна врата

При избиране на подходяща дръжка е добре да обърнем внимание на следното: условията, на които ще бъде изложена външната врата, а не само на визията и цената на самата дръжка. Важно е да знаем дали да заложим на стилната пасивна дръжка или да предпочетем простотата на изчистената активна такава. Всичко това зависи от вкусовите предпочитания на клиента.

  • Пасивни – този тип дръжки е опростен, но по надеждност не отстъпва на останалите. Липсата на контакт с бравата дава повече шансове за по-дълъг период на експлоатация. Този тип модели са предпочитан вариант за хората с по-модернистично виждане за стилен дом.
  • Активни – тези модели се състоят от 2 броя движещи дръжки, които са свързани с квадрат – четириграм. Те се считат за по-практични, заради това, че ако се затвори вратата при течение, ще можем да влезем вкъщи само с натискане на дръжката.

Изработка на дръжки за входни врати

Производителите на входни врати залагат на стоманата при изработката на дръжки за своите модели. Поради здравината на материалът, от който са направени, те се смятат за по-издръжливи във времето. За да имат по-стилна визия, доста често се случва да се оцветяват. Основните характеристики, които могат да ни послужат за ориентир при избора ни са: гъвкавост, издръжливост и надеждност. Ако избираме дръжки за входна врата на къща е хубаво да се спрем на такива, които са изработени от месинг или неръждаема стомана. Изборът на модели за апартамент е неограничен.

Rate this post