Картина врата и книги
Полезно

Време ли е да подмените интериорните врати?

Всеизвестно е, че интериорните врати са ключов фактор за завършения вид на жилището Ви, но не сте сигурни, че Вашите няма да издържат още някоя година? В настоящата статия, ще споменем едва 5 от многото признаци, по които да разпознаете, че е време за тяхната подмяна.

  • На първо място бихме искали да поставим техния външен вид – нарушено покритие, или такова от преди няколко години, събрало в себе си прах и петна от малки непослушни пръстчета, което многократно сте се опитвали да подобрите с боя, но няма значение, крайният резултат е ясен – недобре изглеждаща обстановка!
  • Като признак номер 2, бихме искали да поставим тяхната шумо- и топлоизолация. Съвременните модели предлагат различни пълнежи, с които Вие сами можете да изберете степента на изолация. Можете да избирате между модели с HDF оребряване, пълнеж тип „пчелна пита”, пълнеж от перфорирано ПДЧ, както и хоризонтално и вертикално преплетени монолитни влакна, в зависимост от Вашите изисквания.
  • Под номер 3 поставяме, вече шумния и разхлабен обков. Натискате дръжката, а от нея и бравата се чува стържещ звук, събуждайки семейството Ви посред нощ. Пантите също проявяват съпротива и произвеждат скърцащи звуци при отваряне и затваряне. Мисля, че и сами се досещате, че е време да промените нещо. Съвременните модели са с иноксови или ПВЦ брави, които спомагат за по-безшумно и плътно затваряне на крилото. Дръжките и пантите също са осъвременени, с различни модели, предотвратяващи излишни шумове.
  • Като номер 4 поставяме стъклените части на вратите. С годините около тях се образуват луфтове, които от своя страна позволяват движение на стъклото, водещо след себе си до излишни шумове и опасения от чупене. Заложете на модели, които предлагат отделни модули на стъклото, за всеки орнамент, по този начин предотвратявате евентуалния луфт след години.
  • На последно място, но не по важност, поставяме завършеният вид на Вашия дом! Сменили сте или освежили всички подови настилки, тавани и стени. Обзавеждането Ви е съвременно, но в един момент погледът Ви се спира на многократно боядисаните интериорни врати – какъв по-лош завършек на обновяването, отнело толкова време и финанси? Залагайки на съвременни модели врати, Вие пренасяте Вашия дом от миналия век, в настоящия, придавайки му стил, класа и уютна обстановка!
3.7/5 - (3 votes)