Подходящи цветови комбинации в интериора
Полезно

5 Креативни начина да съчетаем интериорните врати с обзавеждането

В тази статия ще Ви представим няколко арт идеи за креативно съчетание на различни нюанси и цветове в синхрон с интериорните врати. Да, може би някои от комбинациите ще Ви се сторят прекалено дръзки, но точно тук идва моментът, в който вратите ще отнемат вниманието към себе си от ярките или просто изпъкващи цветни елементи сред по-студените цветове в обзавеждането.

Бяла врата Граде - съчетание с интериора на дома

Важна част от дизайна на дома са Вашите интериорни врати. Те му повлияват със своите форми, като красиво изваяни обли фрезовки или по-изчистени правилни линии. Но най-голяма роля играят цветовете.

Вариации – от топлите нюанси до студената гама

Ще преминем през почти всички вариации в примерите си – от топлите нюанси до студената гама, като съчетанието им е най-добрата комбинация.

  1. Пастелни цветове

Тези нюанси и в частност розовата мека гама, комбинирани със светло и тъмно сиво, вдъхват много позитивно настроение и в същото време прецизна изисканост. Подходящите интериорни врати, за това съчетание, са с правилни форми, матовостъклени елементи и светли цветове, в студената гама. Например:

– сибирска лиственица;
– бреза;
– перла;
– изчистено бяло.

  1. Успокояващо синьо

Ако желаете приятна и успокояваща атмосфера се придържайте към тази комбинация от цветове. Синият цвят може да е включен само в малките детайли, а основно преобладаващия да е сивият, който може да се открие при интериорните врати в няколко варианта на сивата гама. За такъв тип обзавеждане е подходящо съчетанието на обли форми с непропорционално разположение.

  1. Класическа комбинация на топли и студени цветове

Ако не обичате да експериментирате, заложете на това смесване на цветовете. Перфектно се връзват с интериорни врати в златен дъб, орех или шведски дъб. Също така се придържайте към по-остри форми и остъклени елементи – за повече светлина, отваряща пространството.

  1. Неутралното не е скучно!

Синият и сивият цвят в тези нюанси са в категория неутрални, но добре съчетаните елементи имат привкус за лукс и класа. Най-добрата комбинация с интериорна врата се получава с цветовете орех рибейра при Gradde и класическото венге. Тук отново е по-добре да заложите на правилни форми разположени пропорционално на Вашите врати.

  1. Цветен баланс

За тези, които обичат да има цвят в пространството около тях, ще се влюбят в тази комбинация! Нежно преливат нюансите на лилаво и синьо, които добре съчетават и други цветни мотиви. Сред тази обстановка интериорната врата внася нужния баланс, като например светлите сиви цветове. Много подходящ вариант е ясен вералинга с плътно крило.

Rate this post