Метална входна врата модел 018-7 от Порта Нова Бургас
Полезно

Посрещнете зимата с качествена входна врата

С настъпващите по-дъждовни и хладни сезони е необходимо да уплътним жилището си с качествена топло- и шумоизолирана врата. Както за вашия уют, така и от финансова гледна точка е добре домът ви да е изолиран през студените месеци. При покупката на врата има доста тънкости. Трябва да се постараем да изберем най-доброто.

Ако избирате измежду входни врати с добра топлоизолация голям процент от разходите за отопление ще отпаднат. Има различни видове изолационен материал, който се използва за тази цел. Обърнете внимание на дебелината на крилото на вратата, която сте харесали – колкото е по-дебело, толкова повече изолационен материал ще има вътре. Предлагат се модели с дебелина 5 см, 7 см и 9 см съответно с различен пълнеж.

Масово на пазара са разпространени 3 вида изолации:

Минералната вата е изолационен тип материал, с едни от най-високите качества и се използва за топлоизолация и филтриране. Този материал е негорим, издържа на студ и не гние. Предимство е, че пропуска преминаването на водните пари и няма да доведе до това в дома ви да има конденз. Минералната вата също е напълно ефективна звукоизолация. Тя е екологично чист скален материал. Има широк диапазон на ползване и в други области.

Полистиренът е вторият изолационен материал. Представлява полимер, изготвян от мономера стирен (стирол). Представлява течен въглеводород, произвеждан промишлено от петрол. Той е материал, който не е скъп и съответно няма да повлияе драстично на цената на вратата.

Полистирен

Пчелна пита е третият от най-разпространените материали за изолация. Тя е от по-висок клас. Нарича се така, тъй като наподобява точно пчелна пита, а всъщност съставът е от пресовани дървесни частици.

Преди да решите със сигурност каква ще бъде новата ви входна врата, обмислете на какви критерии трябва да отговаря и преди всичко с каква изолация да бъде. Входната врата е дългосрочна инвестиция, затова не правете компромис с качеството ѝ!

Rate this post