Входни врати в Бургас на ниски цени от Порта Нова
Полезно

Съвети как да направите избора си на нова входна врата

Съдържание


  1. Съвет №1:
  2. №2:

Изборът на входната врата никак не е лесен. Тя представя обитателите на дома и придава цялостната му визия. Вкусът и предпочитанията на всеки са различни – за някои е важно вратата да представя достойно материалното им благосъстояние и държат тя да бъде скъпа, с тежка, натрапчива визия. За други е важен модерният дизайн. За трети е достатъчно вратата да изглежда обикновена, без да изпъква, за да не привлича недоброжелатели. Още по-труден става изборът, ако сме изправени пред многообразие от модели с разчупена визия, изработени от различни материали и в разнообразна цветова гама. А ако трябва да обърнем внимание и на качествената изработка, изборът се превръща в дилема. За това ние от Порта Нова сме до Вас и сме готови да помогнем с няколко безплатни съвета как да направите избора си на входна врата по–лесен.

Съвет №1:

Блиндирана врата

Обърнете внимание на материала, от който е изработена вратата, както и на пълнежа!

Подходящата входна врата трябва да е блиндирана, т.е. да има достатъчно метал по нея, за да бъде взломоустойчива. Серия „АТМО” са изцяло метални – с покритие от два метални листа по 1.5 мм от двете страни и допълнителен метален лист отвътре със същата дебелина. Обхванати по този начин от масивна метална рамка, завършваща с пасивни метални шипове по дължина на крилото и метална каса с метално уширение. Има и вариант метала да бъде с декоративно покритие, имитиращо дървесна шарка в серията ни „Уют” и „Комфорт”. Така се придава една приятна модерна визия.

Вашата входна врата може да бъде изработена и от дърво в съчетание с достатъчно метал по нея, за да Ви предпази, като същевременно с това удовлетвори всяка Ваша претенция. В този случай предлагаме фино изработени MDF панели  във фрезовка с дървесна окраска. Тя е запечатана с лак или ламинирана в серия „Панел” и серия „Панел – лак”. Това се прави, за да предпази покритието от надраскване за по-продължителна експлоатация във времето.

Важно е да обърнете внимание и на пълнежа на вратата. Тя трябва да представлява добър топлоизолатор, за да може да задържа топлината в дома Ви. За по-добра топло- и шумоизолация Ви предлагаме висококачествена минерална вата за пълнеж. По вътрешната част на касата, както и по крилото трябва да има гумени уплътнения с достатъчна плътност за допълнително топлоизолиране. А за вратите с праг или основа за праг – допълнително гумено уплътнение по ръба на прага. Това отново може да срещнете при нашите врати – серия „Уют”, серия „Комфорт”, серия „Елеганс”.

Съвет №2:

Вашата врата трябва да има зашеметяваща модерна визия!

Модерната визия е едно необходимо условие при избора на врата, за да допълни по един естествен начин дизайна и интериора във Вашия дом. Това се постига както с разчупени форми, орнаментика и фрезовка, така и с цветови контраст между екстериор и интериор. Това може да бъде постигнато между мебели и врата, врата и стени, врата и под, крило и каса – вариантите са много и с най-различни цветови предложения – например: Т-587 „Абанос” – тъмен рисунък, преплетен със загадъчни игриви пламъчета.

4.5/5 - (2 votes)