Стая с бяла врата и бюро с лампион
Полезно

Панелно жилище с метална каса, демонтаж или обличане

Много от нас са поставени пред труден избор, когато се налага да сменят старите врати на панелното си жилище с метални каси. Всеки притежател на такъв апартамент рано или късно прави ремонт на дома си.

Най-подходящ момент за демонтаж е моментът на подмяна на подовата настилка, тъй като металните каси са излети с бетона и съответно са вкопани в пода. Свалянето на такива каси е трудоемък процес за собствениците, затова е хубаво да се обърнете към специалисти. Демонтажът на една такава каса за тях е с времеви диапазон от около 45 минути до един астрономически час. А за вас може да продължи цял ден.

Три модела входни врати от Порта Нова Бургас

Начините за демонтаж

Начините за демонтаж са два – единият е като се изреже металната каса, а другият е с къртач.

Ако сте в основен ремонт няма какво да се чудите, демонтирайте старите каси и ги заменете с нови и стилни интериорни врати, защото няма да имате никакъв проблем. Няма да нарушите конструкцията и устойчивостта на блока, а ще направите дома си още по-красив.

Ако пък не сте се информирали навреме и вече сте приключили с ремонта, може да помислите за така нареченото обличане на металната каса. При него има една особеност, която е от голямо значение. Това е запълването на отвора. Хубаво е да знаете, че намаляването му само с 4-5см не е желателно. Тъй като не е устойчиво в дългосрочен план. Стесняване на отвора с около 8 до 10см е абсолютно нормално! Такова намаляване се образува, когато касата е с нормален устойчив размер по 2,5-3см от страна, което са грубо 6см. Към тях като добавим и минималното необходимо количество монтажна пяна стават около 8-10см. Представете си, когато се намаля отвора само с 4см, колко точно е размерът на касата, за която всъщност се захваща пантата и трябва да бъде стабилна, за да не провисват крилата?

Има варианти и за обличане на касата само с первази, съответно при него вратата трябва да бъде плъзгаща.

5/5 - (1 vote)