Интериорна врата за баня серия Граде
Полезно

Пълен наръчник за избор на интериорна врата

В днешно време има богато разнообразие на интериорни врати за нашия дом. Така избора им говори изключително много за вкуса на неговите стопани. Но това не е никак лесна задача, затова трябва да се обмислят няколко основни характеристики на вратите:

  • Материалът, от който са изработени

Интериорните врати могат да бъдат

Интериорните врати могат да бъдат от HDF плоскости, алуминиеви или стъклени.

HDF е много удачен избор за всеки дом. Това е материал с висока плътност, произведен от естествени дървесни частици, които са пресовани на висока температура, с повече естествени смоли и лепила. Наподобява МДФ, но с по-усъвършенствана технология.

Алуминият е отличен материал за вашата баня, много ефективен за изолиране на акустичните звуци и влага. Освен това алуминият се смята за авангарден материал, който придава на дома стилен и елегантен елемент.

Стъклените врати са подходящи за всяко кътче от дома. Има различни вариации на стъклата. Поставянето на такава врата ще окаже голям ефект върху начина, по който изглежда жилището ви. Независимо дали подменяте врати на апартамент, вила, офис или хотел, стъклените врати са решението, за което няма да съжалявате.

  • Фалцови или безфалцови врати?

Фалцовите лягат на перваза при затворено положение. При безфалцовите /тапетни/ при затворено положение, крилото е в една равнина със стената.

  • Плъзгащи или стандартни

Плъзгащите врати са много подходящи за тесни помещения, където отварянето на стандартната врата би било затруднено. Те са стилни и модерни.

  • Плътни, фрезовани или със стъкло?

Плътните варианти са много подходящи за мокри помещения. Стъклените, с матирани стъкла, осигуряват допълнителна светлина в стаите и същевременно пазят неприкосновеността на личното пространство. Фрезованите варианти могат да бъдат монтирани в спалните ни и да имат същия орнамент като стъклото, за един изцяло завършен дизайн.

  • Пълнеж на вратата

Може да бъде тип „пчелна пита” или перфорирано ПДЧ.

Пълнеж Пчелна пита за интериорни врати Граде

Интериорните врати трябва да бъдат съчетани с всичко – под, дограма и мебели. Не в един цвят, но е добре да са в хармония.

Много е важна правилната експлоатация. Вратите трябва да се поддържат чисти и да се смазва металният им обков.

Rate this post