Блиндирана входна врата модел Ale Door 402 от Порта Нова Бургас
Полезно

Поява на входната врата

Историята на вратата е доста дълга, може да се каже дори хилядолетна, появата ѝ е отбелязана около 3 000 год. пр.н.е. В зависимост от епохата, през която са направени, вратите притежават някои естетически характеристики на база етнокултурните особености.

През различните исторически периоди, материалите за изработка биват различни. Най-старите намерени врати са открити в Египет, като материалът използван за тях е бил камък. През Ренесанса са били правени от дървесен материал, а след Втората световна война – от олово и желязо. С появата на новите технологии процеса на изработка се подобрява. Блиндираните врати, които използваме сега, се произвеждат от 70-те години на миналия век. Формата, дърворезбата и елементите по вратите носят информация за културата и историята на нацията.

Входна врата

Съвременните технологични промени

Те оказват все по-голямо влияние върху традицията за изработване на новите видове входни врати. Пазарът е пренаситен от различни модели, всеки може да избира от какво да е изработена вратата – от дървен материал и неговите производни или от метал. Покритието, нанесено като завършващ елемент върху вратата, също е от значение. Има ламиниран и лакиран МДФ, PVC – фолио, както и праховобоядисан метал. Всички изисквания и желания могат да се удовлетворят както на хора с ограничен бюджет, така и за хора с големи възможности.

Входната врата е важен елемент за визията и изграждането на всеки дом. Дизайнът на всяка врата, се определя от времето в което е произведена. Важна е изолацията от студ, шум и взлом. Препоръчват се здравите метални врати, имащи висока степен на сигурност.

Една врата е блиндирана, когато тя притежава необходимите защити срещу разбиване. С всички тези предимства, притежаващи блиндираните входни врати, е съвсем нормално, че има толкова разнообразен асортимент от модели на пазара. Вратата е първото нещо, което се вижда, когато застанем пред дома. Именно затова тя трябва да се избира внимателно.

Поява на входната врата
Гласувай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *